glava
Uspešen uvod v spomladanski del
3. april 2019

Gorenjska liga, 12. krog, 30. 3. 2019, 16:00

 

NIKO ŽELEZNIKI 3:0 VELESOVO

Strelci: Denis Soklič (9', 37'), Refik Samardžić (63')

280 gledalcev

 

V soboto 30. 3. se je začel spomladanski del Gorenjske lige za sezono 2018/19. V Železnike so prišli gostje iz Velesovega. Preko 250 gledalcev je v sončnem vremenu videlo prepričljivo zmago domačih. Uspešen štart v sezono za Železnike je bil potrditev uspešnega pripravljalnega obdobja (3 zmage, 1 poraz na prijateljskih tekmah).

 

V uvodnih minutah nobena od ekip ni izrazito pritisnila, spremljali smo bolj medsebojno "tipanje". Že v 9. minuti pa so domači prišli v vodstvo. Po neposrečenem izbijanju rumenih iz Velesovega je žoga končala v kotu, iz katerega je Potočnik lepo podal v petmetrski prostor, kjer je z glavo zabil Soklič in prvič poskrbel za veselje. Po golu smo spremljali boljšo igro Železnikov in precej trd boj na sredini igrišča. Kmalu se je v priložnosti znašel Kavčič, ko se je po posrečeni akciji in podaji Sokliča znašel sam pred vratarjem Rezarjem, a je ostal nezbran in žogo poslal mimo desne vratnice. Nov val navdušenja za navijače pa je prišel v 37. minuti. Gostujoči branilec Bobnar je storil napako v zadnji vrsti, kar je izkoristil junak tekme, Soklič. Ukradel je žogo branilcu in z diagonalnim strelom premagal gostujočega vratarja, kar je bil njegov 3. gol v celotni sezoni. V prvem polčasu gostje niso imeli izrazitih priložnosti. Nevarni so bili le iz prekinitev, iz katerih so si ustvarili 2-3 polpriložnosti.

 

V drugem polčasu smo še naprej spremljali čvrsto tekmo. V 63. minuti je za potezo tekme poskrbel Samardžič. Izkazal se je z zadetkom, ki ga je dosegel globoko iz svoje polovice. Z močno levico je izbijal žogo iz žarišča igre na sredini, hitro pa se je izkazalo, da gre žoga v visokem loku proti golu gostov. Vratar Rezar je storil hudo napako in po neposrečenem lovljenju se je žoga odkotalila v gol in Železniki so vodili s 3:0. Igralcem Velesovega ni preostalo drugega, kot da se odprejo, a spremembe rezultata nismo več videli. Domači vratar Šturm je bil na preizkušnji le po prostem strelu, ko je žogo brez težav odbil v kot. Domači pa so prek protinapadov imeli še nekaj lepih priložnosti, a so ostali nezbrani pri zaključkih. Omeniti velja obrambo Rezarja po strelu Kavčiča in strel Lotriča iz obrata, ki je žogo poslal preko gola. Sodnik Žnidaršič je odpiskal in Železniki so lahko vknjižili prve 3 "spomladanske" točke v sezoni.

 

Pohvaliti velja vse navijače, ki so se zbrali (kot vedno) v lepem številu. Ultrasi so celo poskrbeli za svetlobno-dimni šov. Naslednja tekma Železnikov bo že v soboto, 6. 4. ob 16:30 v Bitnjah. Vabljeni!

 

Atletsko drustvo Železniki NK Železniki
noga - NK Železniki