glava
Minimalna zmaga v Bitnjah
7. april 2019

Gorenjska liga, 13. krog, 6. 4. 2019, 16:30

 

BITNJE DOBROZASENCI.SI    0:1    NIKO ŽELEZNIKI

Strelci: Pfajfar Andraž (29')

40 gledalcev

 

Druga tekma v spomladanskem delu je prinesla drugo zmago za Železnike. Tokrat na prvi gostujoči tekmi, ki so jo člani odigrali v Bitnjah. Zaradi dežja v preteklih dneh je bilo igrišče precej namočeno in blatno, zato prave lepote v nogometni igri ni bilo. Čvrst obračun, ki ni ponudil veliko priložnosti, pa je s prvim zadetkom v sezoni odločil povratnik po poškodbi Andraž Pfajfar.

 

Zaradi namočenega igrišča sta obe ekipi do priložnosti prihajale le po strelih iz razdalje oz. iz prekinitev. V prvem polčasu so Bitenjčani poskušali predvsem z dolgimi žogami po boku na Knific-Koširja, a sta gostujoča branilca Pfajfar Jan in Dolenc vse napade uspešno odbila. Tako kot na prvi tekmi pa so Železniki zadeli iz svoje prve prave priložnosti in sicer v 23. minuti. Po prestreženi žogi na sredini so rdeči lepo izigrali vezno linijo domačih, kar je omogočilo veliko prostora Dautiju, ki je sprožil iz več kot 25 metrov. Žoga se je od prečke odbila v tla, prvi pri "odbitku" pa je bil Andraž Pfajfar, ki je neoviran z glavo premagal nemočnega vratarja Krasića. Bitnje so v prvem polčasu pretile le iz prekinitev, a brez pravih priložnosti. Za Železnike je z razdalje poskusil kapetan Soklič, vendar je zavito žogo odbil Krasić. Ob zaključku prvega dela je predložek z desne v sredino poslal Patrik Gajgar, kar pa se je izkazalo za nevaren strel, saj je žoga po posredovanju domačega vratarja končala v prečki. Po odbiti žogi pa je spet odlično reagiral Krasić, ki je preprečil zadetek Sokliča.

 

V drugem polčasu smo spremljali le še preskok igro in priložnosti domačih iz prekinitev. Najprej je vratar Železnikov Thaler uspešno ulovil neugoden poskus iz prostega strela, kasneje pa so Železniki kar 3x reševali iz golove črte (Potočnik, Pfajfar J., Gajgar D.). Gostje si v drugem polčasu prave priložnosti niso ustvarili, saj so se z borbeno predstavo osredotočili na branjenje. Tako je mreža Železnikarjev še drugič v spomladanskem delu ostala nedotaknjena.

 

Druga spomladanska zmaga brez prejetega gola pa je najlepše vabilo za navijače. Naslednja tekma bo v soboto, 13. 4. ob 17:00, ko v Nivco prihajajo drugouvrščene Lesce. Vabljeni!

Atletsko drustvo Železniki NK Železniki
noga - NK Železniki