glava
Dve enajstmetrovki in visok poraz
16. april 2019

Gorenjska liga, 14. krog, 13. 4. 2019, 17:00

 

NIKO ŽELEZNIKI   0:5   ŠOBEC LESCE

Strelci: Dermastja Jaka (4', 69'), Mlakar Rok (10'), Dolar Jure (37'), Černivec Žan (41')  

200 gledalcev

 

Po dveh zmagah v spomladanskem delu je prišel tudi prvi poraz. V goste je prišla drugouvrščena ekipa iz Lesc. Gostje so hitro pokazali svojo premoč in že v uvodnih minutah je bila tekma praktično odločena.

Lesce so povedle že v 4. minuti po metu iz avta na sredini igrišča. Obramba domačih je izpadla, po predložku s strani pa je na drugi vratnici neoviran zadel Dermastja. Po visokem pritisku gostov je naslednji gol prišel v 10. minuti. Po predložku Straška je z glavo zaključil Mlakar. Železniki so bili v prvem polčasu povsem neprepoznavni, žoga enostavno ni stekla. Leščani pa so do konca prvega polčasa "zaprli" tekmo s še dvema zadetkoma. V 37. minuti je po predložku iz prostega strela zadel Dolar, v 41. minuti pa po šolskem protinapadu še Černivec.

 

V drugem polčasu smo kljub visokem rezultatu spremljali kar zanimivo dogajanje. Dermastja je v 69. minuti poskrbel za petardo v domači mreži. Lesce so potem skušale umiriti igro, Železniki pa so po opravljenih zamenjavah zaigrali bolje. V 75. minuti se je v priložnosti za domače znašel Tolar, a so Leščani preprečili zadetek z roko. Sledila je enajstmetrovka, k "beli piki" je pristopil Jan Pfajfar, a se je z odlično obrambo izkazal vratar Patljak. Naslednja priložnost je prišla po predložku Tolarja iz prostega strela, vratnico pa je stresel Rok Bešter. Prav nad njim je vratar Patljak storil prekršek v 89. minuti in sledila je druga enajstmetrovka za domače. Tokrat je poskusil Samardžić, a kot bi bil dan zaklet, tudi njegova žoga ni končala v mreži, saj je sprožil mimo. 

 

Tekma se je tako končala s končnih 0:5 za Lesce. Naslednja tekma Železnikov bo proti Britofu v gosteh in sicer v soboto, 20. 4. ob 17h.

Atletsko drustvo Železniki NK Železniki
noga - NK Železniki